Rólunk

 
 
A Vital-FRI Kft.2012 őszén alakult, tulajdonosai az olasz kereskedelemben jártasak, a lisztérzékenységben (cöliákia) személyesen érintettek, így automatikusan jött az ötlet a gluténmentes élelmiszerek forgalmazásához. A cég fő profilja gluténmentes olasz élelmiszerek nagykereskedelme, odafigyelve, hogy csak és kizárólag a magas minőségű termékek forgalmazása valósuljon meg hazánkban. Elsőként Olaszországban a legnagyobbak között szereplő Nutrifree márkát gyártó cégnek lettünk a kizárólagos Magyarországi importőrei, akik technológiában és minőségben, ízharmóniában vezető helyet töltenek be a gluténmentes olasz piacon. Elismert cégként jó referenciát biztosítottak ahhoz, hogy ezek után már nem nekünk kellett keresni újabb olasz gyártókat, hanem minket kerestek meg különböző olasz gluténmentes termékgyártók, hogy a már bevezetett piacunkra az ő termékeiket is forgalmazzuk. Így jelenleg már 3 olasz gyártó termékeit forgalmazzuk, akik magas minőségi garanciákkal dolgoznak. Mindhárom gyártó magas minőségbiztosítási rendszerekkel minősített és fokozott gondossággal termel saját gyártó telepein, melyet saját szemünkkel is megtapasztalhattuk a folyamatos látogatásunk során.  A gluténmentes gyártás egyik alappillére a magas minőség és a szennyeződésmentes gyártás folyamat, hiszen több olyan beteg is van, aki hiper érzékenységéből adódóan minden keresztszennyeződésre reagál. Ezek a gyártók ilyen részletekre is odafigyelve, csak és kizárólag olyan alapanyagokkal dolgoznak, melyek ezen követelményeknek is megfelel.

Magyarország egész területén forgalmazzuk a termékeket, főként a kiskereskedelmi bio- és élelmiszer allergiás szaküzletekben (50-60 aktív bolt), a nagykereskedelmi boltokban Bijó, Herbaház, Mediline (6 nagyker bolt) és végül, de nem utolsó sorban a super és hiper láncokban (Spar, stb..).

Az általunk forgalmazott termékek:

NUTRIFREE márka (gyártó: NT Food S.p.a. www.nutrifree.it)

Ebből a márkából 36 féle gluténmentes termék forgalmazása történik jelenleg az országban.

Lisztek – 8 féle (kenyérliszt, süti liszt, pizzaliszt, tésztaliszt, rizslisztek, zsemlemorzsa)

Kenyérfélék – 11 féle (szeletelt fehér, korpás, zsemlék, pizzalap, hot-dog kifli, hamburgerzsemle. stb.)

Sósak – 5 féle (sós ropogtatni valók különböző ízesítéssel)

Édes kekszek – 6 féle (különböző ízvilággal)

Nutri Sí termékcsalád különleges édes kekszek – 6 féle (vegan, élesztő nélküli, hozzáadott cukor nélküli)

A márka különlegessége az esztétikus csomagolás, magas minőség, a különleges kiszerelései (étkezési adagonként külön csomagélt), 90%-a a termékcsaládnak laktózmentes is, fontos szempont a gyártónak, hogy a legkevesebb allergén kerüljön be az alapanyagaikba.

Az általunk ajánlott termékek ebből a márkából:

Mix per Pane – kenyérliszt

Mix per Dolci – süteményliszt

Panfette fehér – szeletelt fehér kenyér (6*2 szelet, külön csomagolt)

Panfette korpás – szeletelt korpás kenyér (6*2 szelet, külön csomagolt)

Morbido a fette bianco – szeletelt fehér forma kenyér (4 szelet 1 csomagban)

Morbido a fette rustico – szeletelt barna forma kenyér (4 szelet 1 csomagban)

Nutri Sí biscofibre – hozzáadott cukor nélküli édes keksz

Nutri Sí novellinoVegano – vegan édes keksz

Nutri Sí frollinisenzalieviti – élesztő nélküli édes keksz

Tarallobreack – sós snack karikák (8*30g kis csomag egy kiszerelésben)