Mix per Pane Integrale

Leírás
ADA040 Mix per Pane Integrale
 
Speciálisan gluténérzékeny személyek számára készült
Összetevők:kukoricakeményítő,riszliszt,hajdinaliszt
10,5%,tápiókakeményítő,cukor,rizskorppsyllium rost,
adalékok:E 464(hidroxipropil-metil-cellulóz)guargumi
só,aroma.Nyomokban MUSTÁRT és SZÓJÁT tartalmazhat.
 
Felhasználási javaslatok. Hozzávalók:
500g Mix per Pane Integrale (vagy 350g Mix per Pane
Integrale és 150g Mix per Pane),400 ml víz (amennyiben
a kenyér sütése formában történik,úgy a víz
mennyiségét növelhetjük 450/500ml-re),20g friss
élesztő,5g asztali só,20g extraszűz olívaolaj vagy
étolaj.Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és
alaposan elvegyítjük. Egy edénybe helyezzük a lisztet
hozzáadjuk az élesztős folyadékot és kézzel alaposan
kidolgozzuk.Folyamatos dagasztás mellett hozzáadjuk
az olajat és a sót,addig dagasztjuk, míg a tészta
csomómentes, homogén nem lesz.Ezután formázzunk
belőle cipót,szobahőmérsékleten 90 percig kelesztjük.
Enyhén lisztezzük be a kezünket és gyúrjunk a megkelt
tésztából kenyér formát.Helyezzük be a kenyeret a
tepsibe és hagyjuk még 20 percig kelni.Sütés előtt a
tésztát kenjük be olvasztott zsiradékkal margarin/vaj
étolaj).Előmelegített sütőben 180/200 C fokon
nagyjából 50 percig süssük.(légkeveréses sütő).
 
Átlagos tápérték 100g termékben:
energiaérték kJ 1451(342kcal),
zsír 1,0g, amelyből telített zsírsavak 0,2g
szénhidrát 78,0g, amelyből cukrok 4,5g,
rost 4,5g,
fehérje 2,9g,
só 1,5g.
 
Nettó mennyiség: 1000 g